Aai Poesje, Aai Poesje, Rotkat

StouteKat

Tuinperikelen

Ai! Schreef ik een tijdje terug nog hoe benieuwd ik was hoe de Rode Bieten naar boven zouden komen.  Nu is iemand zo lief geweest om dat raadsel alvast op te lossen. Met een slag om de arm beschuldig ik hierbij de Dikke Rode Kater van om de hoek.

Alhoewel hier meer katten rondlopen is deze Dikke Rode Kater toch wel een brutaal beestje. Vanaf een afstandje is het best een aaibaar beest om te zien, maar desondanks probeer ik hem altijd heel boos aan te kijken zodat hij mijn tuin en de vogeltjes met rust laat. Dit lijkt nog te werken ook; wanneer hij me nu ziet loopt hij hooghartig, maar schuldbewust met dichtgeknepen billen naar zijn huis terug.

Deze Dikke Gluiperd heeft namelijk de hele lente in een strategische hoek gelegen om te jagen op kleine koolmeesjes en heeft zelfs een keer bijna een reusachtige duif te pakken gekregen. Alhoewel ik een week hart heb,  had ik het toch spannend gevonden om te zien wat deze Dikke Kat met zo’n grote duif zou hebben gedaan…

En wat doe je daar aan?

Tja, dat is nog even de vraag… Onze mini-oogst aan bieten (het waren er welgeteld vier) kunnen we nu waarschijnlijk wel opgeven. Dus de grote vraag is nu: wat doen we hier aan en hoe zorgen we dat de rest van onze oogst gespaard blijft? Wie weet er raad met Dikke Rode Katers en hun verwoestende goesting om in moestuinen te gaan wroeten?

1 Comment

  1. Peter Jongejan

    In een ver verleden had ik kanaries in een buitenkooi in de tuin. Vooral ’s nachts hadden wij last van de katten. ook ben ik door infectie verschillende vogels kwijt geraakt. Ik heb een schrikdraad installatie gekocht en bij het gaas schrikdraad aangebracht. Dat was zeer effectief. Misschien een idee als het je heel dierbaar is.

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *