Aangepast boodschappenspel voor Leespraat

BoodschappenspelAanpassingen

Bij de Aldi vond ik voor € 3,99 een heel leuk boodschappenspel met ouderwetse plaatjes.

Die moest ik natuurlijk nog wel even aanpassen voor Leespraat. Boven de winkeltjes op het speelbord staan de soorten winkels in drie talen geschreven. En wie een beetje thuis is in Leespraat weet dat dat niet zo handig is. Daarom heb ik met de welbekende etiketten even de Nederlandse vertaling opgeschreven.

Vervolgens heb ik ook nog op de boodschappenlijstjes de woorden geschreven van de voorwerpen die gekocht moeten worden.

Boodschappenspel

De bedoeling van het boodschappenspel is om je pion aan de start te zetten en te gooien met de dobbelsteen. Je stapt het aantal stapjes met je pion en kijkt in welke winkel je terecht bent gekomen. Dan kijk je op de boodschappenlijst welke spullen je daar moet kopen en deze zoek je dan tussen de kleine kaartjes.

Voor de gevorderde lezer kun op gewoon met pen en papier een boodschappenlijst schrijven (naar het voorbeeld van de kartonnen boodschappenlijst). Zodat de plaatjes helemaal verdwijnen en het kind het moet doen met zijn leesvaardigheden.

Rekenen

Zoals je misschien wel ziet is dit niet alleen een spel voor lezen, maar je kunt er ook goed mee beginnend rekenen. De getallen gaan tot en met vijf, dus voor de jonge rekenaar is het lekker overzichtelijk!

Aangepaste lotto

Je kunt ook nog even kijken bij mijn aangepaste lotto! En laat een berichtje achter over jouw ideeën over aangepaste spellen.

4 Comments

 1. Natascha

  Fijn dat je je ideeën en ervaringen i.v.m. leespraat wil delen op je blog.
  Spijtig dat er in België nog niet veel therapeuten met deze methode werken, en als ouder Van een kindje met Down is het niet altijd zo eenvoudig om het alleen te doen.

 2. Marjan

  Heel leuk spel! Heb je dat pas geleden gekocht? Is de naam vh spel ook echt ‘boodschappenspel’? Of heet het officieel net anders?
  Zag het hier staan, en vindt het wel heeel leuk, dus al even aan het zoeken geweest op internet..
  Ik hoor graag..
  Gr. Marjan Kouwen (moeder van Tijs – 6 jr.met DS – vriendje van Jimmy)

  • Isadora

   Hallo Marjan,

   Het spel heet officieel “boodschappen doen is leuk”. Ik heb al even voor je gekeken of ik het op internet kon vinden en ik kon alleen op Marktplaats het spel vinden.

   Namelijk hier en hier en hier en hier en hier.

   Je kunt nog kiezen ook. En het zijn allemaal Nederlandse versies!

   Laat je me weten of het gelukt is?

   Groeten!

   Isadora

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *