iPad hoesje maken met extra lusje

Twee hoesjes in twee uurtjes

Omdat ik vandaag twee uurtje eerder klaar was met werken had ik even tijd om mij te storten op twee projectjes, het maken van iPad hoesje makeneen tutorial over een telefoonhoesje en eentje om een iPad hoesje te maken. Het telefoonhoesje is zeer eenvoudig te maken, maar heeft als extraatje twee vakjes om pasjes in te doen. Wat mij betreft onmisbaar.

Nu wilde ik graag een bijpassend iPad hoesje maken. Hierbij wilde ik graag een extra lusje maken zodat ik mijn pen altijd bij me heb.

Stof knippen

Allereerst knippen we de stof voor het iPad hoesje. Leg je iPad (of andere tablet) op de stof die je aan de buitenkant wil zien (de buitenstof) en knip deze tweemaal uit met aan alle kanten zo’n anderhalf à twee centimeter extra stof; zo zit je nooit te krap. iPad hoesje makenDoe ditzelfde met de stof die je aan de binnenkant wil hebben. Dit kan dezelfde stof zijn, maar je kunt ook voor een contracterende stof kiezen.

Eventueel kun je er voor kiezen om de hoes te vullen, zodat hij tegen een stootje kan. Doe dit dan met FiberFill. Als je niet weet hoe dat moet, kun je even kijken naar de tutorial van mijn telefoonhoesje. Hier heb ik namelijk wel FiberFill gebruikt en dat komt praktisch op hetzelfde neer.

Nu heb je, als het goed is, vier lapjes van hetzelfde formaat.

Voor- en achterkant voorbereiden

Nu gaan we alvast de voor- en achterkant van het iPadhoesje maken.iPad hoesje maken

Leg hiervoor één lapje buitenstof en één lapje binnenstof met de goede kanten op elkaar. Stik deze alleen aan de bovenkant aan elkaar vast op een halve centimeter. Strijk de naad vervolgens open. Nu sla je de lapjes zo terug dat beide goede kanten van de stof weer tevoorschijn komen. stik de lapjes nu door op een halve centimeter.

Extra lus voor je iPad hoesje

Een extra lusje maken voor je iPad hoesje is heel eenvoudig. Mensen die al eens iPad hoesje makenergens een lusje aan hebben gemaakt weten dat het appeltje eitje is.

Knip een stuk elastiek (of lint o.i.d.) af dat ruim om je pen heen past. Op deze manier komt je nooit tekort.

Leg vervolgens je voor- en achterkant van je iPad hoesje met de goede kanten op elkaar en leg aan één van de zijkanten het stuk elastiek er dubbelgevouwen tussen. iPad hoesje makenZorg er voor dat het gedeelte met de lus aan de binnenkant (goede kant) zit en dat de uiteinden zichtbaar aan de buitenkant zitten. Speld nu af waar je de zijnaad wil stikken.

Check of de lus de juiste breedte heeft, door de stof even om te keren.

Stik nu de zijnaad met de lus dicht.

Het iPad hoesje afmaken

Leg je iPad tegen de gesloten zijnaad aan en speld af waar de andere zijnaad moet komen. Stik deze dicht en doe vervolgens hetzelfde met de onderkant.

iPad hoesje makenNu kun je je iPad hoesje binnenstebuiten keren en heb je in een mum van tijd een handige hoes gemaakt. Het kan uiteraard vast veel geraffineerder, maar ik weet uit ervaring dat deze hoesjes heel lang meegaan (er is er eigenlijk nog nooit eentje stuk gegaan).

Als jij een leuk idee hebt, of je hebt ook een iPad hoesje gemaakt, laat je dan even een berichtje achter?

 

1 Comment

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *