Linzenspread maken

linzenspread maken

Zelf sausjes maken

Ik heb een raar soort plezier in het maken van sausjes die je normaal gewoon in de winkel kunt kopen. Ik vind het leuk en makkelijk. Zoals iedereen wel weet was de wiskundeles toch net iets leuker als er kans van slagen was. Het maken van je eigen sausjes, zoals mayonaise, heeft als voordeel dat je precies weet wat er in zit en je zo de nodige E-nummers en andere troep vermijdt.

Linzenspread makenlinzenspread maken

Nu vond ik op internet een recept voor linzenspread. Het doet een beetje denken aan hummus. Hummus vind ik ook wel redelijk lekker, maar ik ben er toch niet zo dol op. Het blijft een beetje weeïg. Nu heb ik dus de linzenspread of linzenpasta ontdekt en ik ben er erg blij mee. Uiteraard is eigenlijk te eenvoudig om een recept over te schrijven, maar het genot is groot!

linzenspread makenIngrediënten voor linzenspread

  • 200 gram linzen
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • kerriepoeder en cayennepeper
  • peper en zout

 

Aan de slag

linzenspread maken

Zet allereerst de linzen op het vuur. Ik kook altijd eerst water in de waterkoker, zodat ik niet hoef te wachten. Het schijnt trouwens zuiniger te zijn. De linzen laat je dan koken tot ze gaar zijn. Dan zet je het vuur uit, giet je de linzen af en doe je er zout bij.

Ondertussen snipper je uitje en snij je een paar knoflookteentjes. Als je slim bent, haal je tijdens het fijnsnijden van je linzenspread makenknoflook het middelste stengetje eruit. Het schijnt dat dit het onderdeel is dat de slechte adem kan veroorzaken. En wat is er behalve linzenspread maken zou leuker dan zoenen?!

Gooi de ui en knoflook in de pan en fruit het aan tot alles glazig wordt. Wanneer dat het geval is gooi je de hele bups bij de linzen.

Voeg op dat moment kerriepoeder, cayennepeper en zwarte peper toe en blender het geheel tot een heerlijk prutje. Uiteraard kun je dit recept volledig naar je eigen smaak aanpassen. Je kunt er van alles doorheen gooien. Ik vind hem naturel al lekker.

linzenspread makenKoud is het lekker op je boterham, maar je kunt hem ook als dip gebruiken.

Vergeet de linzenspread niet in een leuke pot te doen, want het ziet er wel een beetje poepig uit. Maar de smaak is goed!

 

 

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *