Miniwortels uit de moestuinbak

Wortels uit de moestuinbak

Gistermiddag werd het, na een beetje druilerig begin van de dag, toch nog lekker weer. We zijn toen even naar buiten gegaan om onze moesuinbakken even onder handen te nemen. Wij hebben twee grote terrassen met op beiden een moestuinbak. Aan de achterkant hebben we een lage voor kruiden en aan de voorkant (te zien op de foto) hebben we er twee op elkaar staan voor groenten.

Ik had in de zomer, samen met twee jonge meiden, zaadjes geplant en deze waren door hun enthousiasme flink dicht op elkaar geplant. En dus stonden onze wortels met z’n tienen op een stukje grond van 20 bij 20. Vandaar de lichte (of niet zo heel lichte) vervormingen.

We hebben de wortels er dus vroegtijdig uit moeten halen en onderstaande foto is daarvan het resultaat. Je kunt zeggen wat je wilt, maar het zijn wortels! Nu hebben geprobeerd om een paar mooie, rechte wortels weer terug in de grond te plaatsen zodat die nog door kunnen groeien. Het is maar een experimentje, want ik weet niet of dit wel mogelijk is.

In het lege vak heb ik nu Rucola gezaaid, wie weet komt er nog iets lekkers uit voor de herfst écht begint. Binnenkort gaan we de Basilicum oogsten voor pesto en ook de Sla kan geplukt. Het enige wat echt nog een echte verrassing blijft zijn de Rode Bieten.

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *