Chips maken van pastinaak

Pastinaak

Eergisteren hebben we voor het eerst dit jaar een pastinaak uit de grond getrokken. We wilden toch graag weten hoe groot ze al zijn geworden. Omdat we half juli nog een pastinaaktweede ronde pastinaken willen gaan zaaien, moesten we toch even weten of dat wel een optie was. En dat is het!

De pastinaak die Manlief eruit heeft gehaald is mooi. Hij loopt vrij recht naar beneden (door klonten aarde of stenen in de grond kunnen pastinaken soms “benen” krijgen). Hij is niet heel groot, maar dat hoeft ook niet per se.

pastinaakOmdat we de andere pastinaken zo lang mogelijk in de grond willen houden (op moment van schrijven dus nog anderhalve week) zitten we nu met één pastinaak. Daar kun je natuurlijk van alles mee doen, maar het allerlekkerst vind ik chips maken van pastinaak.

Chips maken van pastinaak

Verwarm de oven voor op 200 graden.

pastinaak

Maak de pastinaak goed schoon met een borsteltje. Als de pastinaak nog mooi is geen lelijke plekken heeft hoef je hem niet te schillen. Snij met de kaasschaaf, een mandoline of gewoon een scherp mes de pastinaak in dunne plakjes. Leg de plakjes op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Je kunt natuurlijk uitgebreid variëren met kruiden, bijvoorbeeld paprikapoeder.

Zet de ovenplaat in de oven en na zo’n vijftien minuten kun je de chips eruit halen. pastinaakKind kan de was doen. Het is net iets sneller dan naar de supermarkt lopen en daar een zak fabriekschips halen. Het is ook nog eens veel leuker, lekkerder en stukken gezonder!

Je kunt deze chips trouwens ook met allerlei andere soorten harde groenten maken, zoals wortel, biet, bataat en natuurlijk aardappel.

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *