Recensie Dus Jij En Mama Hebben Het Gedaan!?

dus jij en mama hebben gedaanGeen gespreksonderwerp met kinderen is zó ingewikkeld en zó leuk als seks. Wat mij betreft slaat dit boekje exact de juiste toon aan over seksuele voorlichting. Aan de hand van de vragen die gesteld zijn door kinderen (en dus ook in kindertaal) worden alle mogelijke onderwerpen behandeld.

Het boekje slaat naar beneden open en heeft steeds op de onderste pagina een vraag geschreven door een basisschoolleerling. Het antwoord op de vraag staat op de volgende pagina. Er komen vragen voorbij als “hoe groot is een zaadje” of “kun je ziek worden van seks”. Maar ook “is seks zo belangrijk” en “waarom doen jongens stom en gemeen”. Er zit dus geen zichtbare volgorde in de vragen en toch komt alles zo’n beetje aan bod.

Alles is geschreven zodat het geschikt is voor kinderen van de basisschoolleeftijd. En behalve ontzettend grappige tekeningen bij de vragen komen er geen wazige doorsnedes van lichaamsdelen in voor. Gewoon grappig én informatief dus! Ik heb zelden zo’n leuk boek over seksuele voorlichting gezien!

ISBN: 9789 025 760 588
Auteur: Katharina von der Gathen
Illustraties: Anke Kuhl
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 12,95

 

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *