Recensie 'Geluk Voor Kinderen'

geluk voor kinderenDit boek is gebaseerd op de internationale bestseller ‘The world book of happiness’ van Leo Bormans (de man die vorig jaar twee minuten zweeg in De Wereld Draait Door) en is gebaseerd op de tien universele sleutels tot geluk. Deze tien sleutels komen voort uit onderzoek van Richard Layard en zijn in dit kinderboek vertaald naar tien vogels die allemaal staan voor één van die tien sleutels. Het doel van dit boek is niet om constant gelukkig te zijn, want dat is niemand. Het gaat erom dat kinderen iets opener, positiever en optimistischer in het leven staan.

De hoofdstukken gaan bijvoorbeeld over: ‘doelen’, ‘mezelf zijn’, ‘emoties’ en ‘lichaam gezond’. In ieder verhaal heeft één vogel de hoofdrol en wordt er een verhaal verteld rondom dat thema. Aan het eind van dat verhaal staan er wat eenvoudige praatopdrachtjes die je kind op weg kunnen helpen met dat thema.

De verhalen zijn nooit belerend of zwaar. Ze zijn juist een leuke, kleurrijke ingang naar een gesprek waarin je samen met je kind wat bewuster kan kijken naar de dingen die je in het dagelijks leven doet.

ISBN: 9789 4014 21812
Auteur: Leo Bormans
Illustraties: Sebastiaan van Doninck
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 19,99

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *