Recensie 'Het Muzikale Verhaal Van De Wortelkindertjes'

wortelkindertjesDan nu nog een boek uit de ‘oude doos’, namelijk een boek uit 1920; De Wortelkindertjes. Mede door de iets duistere maar toch hoopvolle tekeningen vond ik dit vroeger één van de mooiste boeken die ik voorgelezen kon krijgen. Op een zeer beeldende manier kreeg ik voor ogen hoe de seizoenen werken en wat er allemaal verandert in de natuur. Voor wie het verhaal niet kent: onder de grond wonen de wortelkindertjes en ze bereiden zich voor op de lente. Ze maken gekleurde kleding en verven de insecten. Wanneer het lente is, komen alle kindjes naar boven in de vorm van bloemen. Je ziet hoe het ze vergaat tijdens de lente, zomer en herfst. En als het winter wordt verdwijnen ze weer onder de grond, naar Moeder Aarde.

Aan deze uitgave is echter een cd toegevoegd met de tekst van het boek voorgelezen en liedjes daarbij. Dat is heerlijk om je kind naar te laten luisteren op druilerige dag, stel ik me zo voor.

Wat betreft de vormgeving van het boek had ik het fijner gevonden om de bladmuziek achteraan toe te voegen en niet dwars door het boek heen. Als je aan het voorlezen bent, pak je hoogstwaarschijnlijk niet tussendoor even je instrument erbij. Daardoor staat ook niet op elke pagina een illustratie, maar staat de voorleestekst soms naar een pagina met bladmuziek. Dat leest wat rommelig. Echter, zeker voor in de klas is deze uitgave zeer geschikt, omdat de kinderen met de instrumentale muziek zelf een mooi toneelstuk of dans zouden kunnen maken.

ISBN: 9789 062 3883 18
Auteur & Illustrator: Sybille von Olfers
Liedteksten: Wil Timman-Botter
Muziek: Reginald van Oudheusden
Uitgever: Christofoor
Prijs: € 19,90

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *