Recensie Insectendetective

Dit boek zit vol leuke weetjes en handige feiten over kleine beestjes. Op elke spread komt er één soort kriebelbeestje aan bod, zoals de vlinder, de worm en de vlieg (en gek genoeg ook de wandelende tak).insectendetective Op een vrolijke manier worden er allerlei weetjes en feitjes beschreven. Voor kinderen die graag een informatief boek lezen is dit echt een aanrader. Wanneer je kind nog niet zo goed kan lezen of snel het overzicht kwijt is, is het boek echter iets onoverzichtelijk. De teksten zijn klein en er is veel te zien op één pagina. Maar dat kan natuurlijk ook juist positief zijn.

Om de pret nog wat groter te maken zit er in de kaft van het boek een klein vergrootglaasje die je kunt gebruiken om kleine beestje op te sporen.

Ik vind het boek zeer geschikt voor kinderen die van de natuur houden, maar ook om wat korte informatie uit te halen voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk. Niet omdat het bulkt van de informatie, maar wel van de leuke kleine feitjes om je schoolwerk mee op te fleuren!

ISBN: 9789 0521 0982 4
Auteur & illustraties: Maggi Li
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: € 12,50

 

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *