Recensie 'Van wie is die hoed'

recensie van wie is die hoed‘Van wie is die hoed’ is het eerste boekje van een nieuwe reeks van Gottmer. Het centrale thema van dit boekje is: ‘wie of wat hoort er niet bij’, met als uitgangspunt hoofddeksels. Het is dus niet alleen een leesboek, maar het vraagt ook nog iets van het denkvermogen van een kind.

Op de eerste pagina staat steeds de vraag: ‘van wie is die muts/mijter/kroon?’. Aan de rechterkant van de pagina zijn dan die mensen afgebeeld en het kind kan dan benoemen van die het hoofddeksel is. Wanneer je dan de pagina omslaat zie je een grote illustratie van het hoofddeksel met eigenaar. Deze illustratie is in een context geplaatst (de kok met zijn koksmuts brengt soep naar een deftige dame) en bevat ook eens een leuke grap (hij stapt bijna op een bananenschil).

De zinnen in het boek zijn steeds kort en zeer goed leesbaar. Omdat het wisselzinnen zijn (zinnen waarin steeds één woordje anders is) is het boekje zeer goed zelf te lezen door beginnende lezers. Ook de grappige illustraties van Thé Tjong-Khing maken het een heel leuk boekje!

Elk volgend deel van deze reeks zal worden geïllustreerd door steeds een andere bekende tekenaar.

ISBN: 9789 025 759 681
Concept: Joukje Akveld
Illustraties: Thé Tjong-Khing
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 8,95

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *