Recensie Waddengoud

waddengoudVeel ouders zullen het wel kennen: je kind moet thuis meer oefenen met lezen. Er is uiteraard een hele bibliotheek vol boeken om in te lezen, maar nu is er ook ‘theaterlezen’. Dat is extra leuk voor kinderen die houden van toneelspelen, maar ook voor kinderen voor wie volle bladzijden wat afschrikwekkend zijn. Na een introductie van de hoofdpersonen begint het theaterstuk. Je kunt met je kind de rollen verdelen en zo lees je (net zoals bij een echt script) steeds je eigen zinnetje. Om en om. Op deze manier is het lezen niet alleen ontzettend leuk, maar wordt het lezen ook steeds in stukjes verdeeld.

Het verhaal gaat over Guusje en haar vriendinnetje Lien die met de ouders van Guusje naar Texel op vakantie gaan. De ouders van Lien zijn naar Vietnam om haar oma te helpen na een overstroming. Op Texel ontmoeten ze allemaal rasechte Texelaars. Dan maken ze een plan om de Oma van Lien te helpen.

Het boek is erg leuk en spannend geschreven en herkenbaar voor kinderen die wel eens op Texel zijn geweest. Eyecatcher van dit boek zijn toch de tekeningen, gemaakt door de negenjarige dochter van de auteur. Nadeel van dit boek is opnieuw het lettertype. Als dit iets groter was geweest zou het net wat beter te lezen zijn voor de moeizame lezers.

Er zijn nog een aantal theaterlezen-boeken te verkrijgen op de website van uitgeverij De Inktvis.

ISBN: 9789 075 689 808
Auteur: Alieke Bruins
Illustraties: Samme Reijnders
Uitgever: De Inktvis
Prijs: € 12,95

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *