Recept voor boterkoek zonder ei

Doe het lekker zelf

Wij proberen, waar mogelijk, veel dingen zelf te maken, zodat we ons geld (en dus energie) alleen hoeven te besteden aan de dingen die we écht denken nodig te hebben. Om die reden proberen we ook zo weinig mogelijk koek en ander lekkers te kopen. (Want niet nodig én eenvoudig zelf te maken).boterkoek zonder ei

Elke keer uren in de keuken staan voor een uitgebreid assortiment van mooi opgemaakte koekjes is niets voor mij, maar een klein boterkoekje… heerlijk! Ik heb het deeg gemaakt van de volgende ingrediënten, waarbij ik de helft van het deeg heb gebruikt en de andere helft in de koelkast heb staan, zodat ik over een paar dagen weer een vers boterkoekje kan maken.

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 85 gram roomboter
  • 60 gram basterdsuiker
  • half zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel melk
  • beetje zout

Boterkoek bakken

Meng en kneed alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Doe het deeg in een vorm. Ik heb van bovenstaand deeg dus de helft gebruikt en in een vorm van zo’n 15 centimeter doorsnede gedaan. Druk deze goed aan en bestrijk met wat melk.boterkoek maken

Schuif je taartje dan in de oven en zet deze op 200 graden (niet voorverwarmen dus). Na een minuut of 25 à 30 is je taartje klaar. Laat hem dan even staan met een doek eroverheen.

Even laten afkoelen en je hebt een lekkere verse koek.

En over een paar dagen gaat de volgende de oven in…of morgen al!

 

 

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *