Telefoonhoesje maken met twee extra vakjes

Bellen met je portemonnee

Zo’n twee jaar geleden heb ik ook al eens een tutorial geschreven over het maken van een telefoonhoesje met een extra vakje. Daarna heb ik een tijdje een kunststof hoesje gehad waarin mijn pasjes in de binnenste flap zaten. telefoonhoesje makenIk heb nogal wat (hele leuke) nerds om mij heen en werd ook regelmatig uitgelachen omdat ik “belde met mijn portemonnee”. Nu was mijn kunststof hoesje ook weer aan vervanging toe en in het kader van “zoveel mogelijk zelf maken” ben ik maar weer aan de slag gegaan.

Om eerlijk te zijn is het ontwerp niet eens zo veel anders dan vorige keer. Het enige wat ik heb aangepast is nóg een extra vakje voor pasjes. Ik vind het gewoon heel fijn om de deur uit te lopen met mijn sleutels en mijn telefoon, zonder te hoeven denken aan een tas of een portemonnee. Vandaar.

Lapjes knippen

Om te beginnen met je telefoonhoesje heb je uiteraard lapjes stof nodig. Vier voor de buitenkant, vier voor de binnenkant en twee lapjes van FiberFill.

Wat heb je nodig:

  • Twee lapjes voor de buitenkant, zo’n anderhalf centimeter groter dan je telefoon.
  • stof voor telefoonhoesjeTwee lapjes voor de binnenkant, dezelfde grootte als hierboven beschreven.
  • Twee lapjes FiberFill, ook dezelfde grootte als hierboven beschreven.
  • Twee lapjes (één van binnen- en een van buitenstof) zo’n twee centimeter korter dan de grote lapjes. Ze moeten wel dezelfde breedte hebben. Deze lapjes zijn voor het bovenste extra vakje.
  • Twee lapjes (één van binnen- en een van buitenstof) zo’n vier centimeter korter dan de grote lapjes. Ze moeten wel dezelfde breedte hebben. Deze lapjes zijn voor het onderste extra vakje.

Extra vakjes naaien

We gaan nu eerste de extra vakjes voor het telefoonhoesje maken. telefoonhoesje naaienHiervoor leg je de lapjes van het bovenste vakje met de goede kanten op elkaar. Naai ze nu aan de bovenkant op een halve centimeter op elkaar. Strijk de naad open en en sla de stoffen om zodat de goede kanten buiten komen te liggen. Stik de twee stukjes stof nu door op een halve centimeter. Doe vervolgende hetzelfde met het onderste vakje en leg weg.

Voor- en achterkant van het telefoonhoesje maken

Nu gaan we eigenlijk hetzelfde doen met de voor- en achterkant van het telefoonhoesje naaientelefoonhoesje. Leg de grote lapjes met de goede kanten op elkaar. Leg hier bovenop de stukken FiberFill. Stik deze weer aan elkaar op een halve centimeter. De naad weer even open strijken en doorstikken op een halve centimeter. Doe dit bij de voor- en de achterkant. Nu heb je, als het goed is, vier delen van je telefoonhoesje in drie verschillende maten.

Extra vakjes bevestigen

Pak nu de voorkant van je telefoonhoesje  en leg deze met de goede kant naar boven. Leg hierop eerst het bovenste vakje en daar weer bovenop het onderste vakje. Als je dit hebt gedaan, kijk je dus als het goed is naar de voorkant van je telefoonhoesje zoals je die bedoeld hebt. Nu moet je even gaan meten.telefoonhoesje extra vakjes

Pak de pasjes die je in de vakjes wil gaan doen, zodat je even kunt meten waar je deze vakjes door moet gaan stikken. Dit is dus voor beide vakjes op een andere plek. Je moet dus tweemaal stikken. Je kunt dit ook niet doen, maar dan heb je kans dat je pasjes helemaal naar beneden zakken. En dat is voor niemand leuk in een drukke supermarkt.

Zet speldjes op de plek tot waar je je passen wilt hebben en stik dit door.

Nu bestaat je telefoonhoesje, als het goed uit, uit twee delen. Eén voorkant met twee “vakjes” en één achterkant.

Telefoonhoesje in elkaar zetten

Nu kan je je hoesje in elkaar gaan zetten. Dit kun je doen door heel ingewikkeld te gaan meten, maar het kan ook op de Isadora-methode. Leg de goede kanten op elkaar en naai eerst één van de zijkanten dicht. Leg dan pas je telefoon er tegenaan en speldt af. Let op: speldt niet te strak af, want als je je telefoonhoesje straks binnenstebuiten keert heb je altijd minder ruimte over door de zijnaden!

telefoonhoesje makenNu kun je de andere zijkant van je hoesje ook stikken en tot slot doe je hetzelfde met de onderkant, nadat je deze hebt gemeten en afgespeld. Knip vervolgens de naden kort af. Uiteraard kun je, als je dat hebt, de zijnaden locken met de lockmachine. Maar ik weet dat dit hoesje aardig lang meegaat en vooral vervangen gaat worden doordat het vies wordt. Niet omdat het stuk gaat.

Zoals je op laatste foto ziet heb ik ook een bijpassende iPad-hoes gemaakt. De tutorial vind je hier.

Zo: nu kan ik weer een jaartje vooruit! Als jij dit hoesje ook maakt of een ander leuk idee hebt, laat je dan even een berichtje achter?

 

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *