Telefoonhoesje maken met extra vakje

Telefoonhoesje maken

Zelf een telefoonhoesje maken

Ongeveer een jaar geleden heb ik al eens een telefoonhoesje gemaakt en nu werd het wel eens tijd voor een nieuwe. Mijn telefoon heeft altijd veel te verduren in mijn overvolle tas en het hoesje was dus helemaal vies geworden. Ik kan het hoesje vast wel wassen, maar wat is er nou leuker dan een nieuwe te maken?

Een telefoonhoesje met een vakje voor je pasjes of je oordopjes

Een jaar terug had ik op internet wat inspiratie opgedaan naar het zelf maken van telefoonhoesjes, maar ik vond niet zo snel een hoesje dat ruimte had voor mijn oordopjes. Uiteindelijk is een telefoonhoesje maken niet zo moeilijk te maken, dus heb ik het zelf maar in elkaar geknutseld. Het vakje voor mijn oordopjes bleek uiteindelijk nog veel handiger voor mijn veelgebruikte pasjes. Nu hoef ik op weg naar de winkel vaak alleen mijn telefoon en sleutels mee te nemen en blijft mijn portemonnee en tas thuis. In dit artikel vind de je tutorial om het telefoonhoesje te maken.

Stap 1

Telefoonhoesje maken

In deze tutorial staan geen vaste maten omdat iedereen natuurlijk een andere maat nodig heeft. Pak je telefoon bij de hand en leg hem op de stof die je wilt gebruiken. Knip daar ongeveer anderhalve centimeter omheen, dan zit je nooit te krap. Ik heb de grote lapje 10×15 gemaakt, de kleine voor het vakje 10×10. Knip van de stof die je aan de buitenkant wilt (die noem ik vanaf nu de buitenstof) twee grote en één klein lapje. Van de voeringstof knip je ook twee grote en één klein lapje. Dat is dus anders dan op deze foto te zien is. Ik heb me later namelijk bedacht, maar ook dat is dus mogelijk.

Telefoonhoesje maken

Stap 2

Omdat mijn telefoon altijd veel te verduren heeft, maak ik bij het maken van dit telefoonhoesje gebruik van FiberFill. Als je dit ook wilt gebruiken, knip dan twee lapjes op maat. In mijn geval dus ook 10×15. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen, trouwens.

Telefoonhoesje maken

Stap 3

Je gaat nu eerst de stof voor het vakje klaarmaken. Leg daarvoor de goede kanten van de stof op elkaar. Stik dit vast op een halve centimeter.

Stap 4

Sla de het stofje dan om zodat de goede kanten weer zichtbaar zijn. Zet de bovenkant vast met spelden en stik op een halve centimeter door. Nu is de stof voor het extra vakje klaar.

Telefoonhoesje maken

Stap 5

Nu gaan we eigenlijk hetzelfde doen met de voor- en achterkant van het telefoonhoesje zelf. Verschil is wel dat daar de FiberFill tussen zit. Je moet dus even extra goed opletten. Je legt de voering en de buitenstof met de goede kanten op elkaar. Dan leg je daar de FiberFill weer bovenop. Op de foto van stap 5 liggen de stof een stukje van elkaar, dat is om te laten zien op welke manier de stoffen op elkaar liggen. In het echt liggen de stoffen natuurlijk zo recht mogelijk.

Stap 6

Stap zes is eigenlijk een herhaling van stap 3 en 4. Je stikt de stoffen aan de bovenrand op een halve centimeter op elkaar. Je keert de stoffen zo dat de goede kanten zichtbaar zijn en de FiberFill tussen die twee stoffen in zit. Je speldt deze stoffen aan de bovenkant vast en stikt weer door een een halve centimeter. Dan volg je stap 3 tot en met 6 weer voor de andere kant van het hoesje.

Stap 7Telefoonhoesje maken

Je hebt de voor- en achterkant en het extra vakje gemaakt. Nu moeten de stoffen op elkaar komen te liggen. Je legt de voor- en achterkant met de goede kanten op elkaar. Daartussen komt het vakje te liggen. Bij mijn ontwerp maakt het niet uit welke kant deze opligt, maar misschien bij jouw ontwerp wel. Let daar dus even goed op.

Telefoonhoesje maken

Stap 8

Stik nu de bovenrand en één van de zijkanten op elkaar op één centimter afstand. Zorg dat de doorstiklijnen aan de bovenkant goed  op elkaar aansluiten. Wanneer je een buitenstof met een patroon hebt dat je precies in het midden wilt, dan moet je het stikken wat nauwkeuriger doen.

Nu wordt het tijd om te passen. Leg je telefoon met de onderhoek precies in de onderhoek van het hoesje. Nu kun je aftekenen waar de laatste zijnaad moet komen. Let hierbij op dat je die zijnaad niet al te strak maakt, want de zijnaden vallen zo meteen natuurlijk binnen en die hebben ook ruimte nodig.

Stap 9Telefoonhoesje maken

Naai nu de tweede zijnaad en de onderkant dicht op één centimeter. Om rafelen te voorkomen is het het mooist om de randen met een lockmachine af te werken. Maar omdat ik tot mijn spijt (nog) geen lockmachine heb, heb ik de randen met een zigzagsteek afgewerkt. Niet mooi, maar het is toch niet zichtbaar.

Telefoonhoesje maken

Stap 10

De laatste stap: het hoesje binnenstebuiten keren. Je kunt hier eventueel de achterkant van een potlood bij gebruiken om de hoeken goed uit te duwen.

 Het eindresultaat

Nu is je hoesje af. Laat even een berichtje achter of stuur me even een foto als je ook aan dit hoesje bent begonnen. Dat mag natuurlijk ook als je vragen hebt!

2 Comments

  1. Margriet

    Dank je wel voor de duidelijke beschrijving! Ik heb hem gepind. Nou nog een leuk lapje en een uurtje tijd…

  2. Monique

    Kan ik ook een I phonehoesje met extra zakje bij je kopen?

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *