Tuinbonen invriezen

Tuinbonen invriezen

Wanneer je, zoals wij, veel tuinbonen in weinig tijd moet oogsten krijg je het gevoel dat het langzamerhand ook wel eens lekker is om eens iets anders te eten. tuinbonen invriezen

Verse tuinboontjes zijn verreweg te lekkerst natuurlijk, maar invriezen kan ook. Dop allereerst alle bonen door de top eraf te snijden en met een mesje een heel ondiep sneetje te maken over de lengte van de bonen. Zeker als de bonen jong zijn, zijn ze soms zo flexibel dat ik het een heel gedoe vind om ze met de hand te doppen.

Als je alle tuinboontjes eruit hebt was ze je even zorgvuldig. Vergeet de boontjes niet grondig te drogen! Anders komt er zo’n ijslaagje omheen.

tuinbonen invriezenPrepareer diepvrieszakjes of -bakjes waarop je met een permanent stift de inhoud en datum van het zakje schrijft. En doe je boontjes daarin, in de wenselijke porties.

Ik heb, in mijn geval, onderscheid gemaakt tussen twee soorten tuinbonen. Namelijk de jonge en de wat ouderen. Doordat het afgelopen week zo heet was, zijn er wat tuinbonen blijven hangen. Deze zijn wat hard en dik geworden en zijn heel geschikt om te dubbeldoppen! Bij de andere, jonge boontjes hoeft dat zeker niet.

Zo kun je in het najaar of de winter nog heerlijk genieten van je tuinboontjes!

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *