Zelf een kerststal maken met kinderen

Nu het weer bijna kerst is en bij de meeste mensen de kerstboom weer staat, wilde ik zelf een kerststal maken. Ik wilde een kerststal maken die ik écht met de kinderen samen kon maken en waar je nou ook weer niet al te veel spullen en handigheid voor nodig hebt.

zelf kerststal maken 1

Benodigdheden

  • (schoenen-) doos
  • verf
  • zwarte stift
  • potloden
  • doorzichtig draad
  • wc-rolletjes
  • lijm, schaar & stevig papier

De kerststal

Allereerst heb je een kartonnen (schoenen-) doos nodig als kerststal. Het is leuk als je deze doos zo neerzet dat je een kerststal hebt en een gedeelte waarin de kerstfiguren kunnen staan. Als het mogelijk is; lijm deze twee gedeelten dan niet aan elkaar vast, want zo heb je direct een doos om je kerstfiguren in te bewaren.

Laat de kinderen de doos verven zoals ze hem willen. Onze kerststal werd groen aan de buitenkant en goud aan de binnenkant. Hoe toepasselijk!

kerststal zelf maken 4

De kerstfiguren

Nu laat je de kinderen op stevig papier met een zwart stift de kerstfiguren tekenen. Vergeet niet om met je kinderen te praten over wat je aan het doen bent, wie er in de kerststal horen en hoe deze figuren er uit zien. Wanneer de zwarte lijnen van de poppetjes klaar zijn, knip je ze uit. Als je kind dat zelf kan, is dat natuurlijk ook goed. Dan laat je het kind de poppetjes inkleuren met potlood.

kerststal zelf maken 3De wc-rolletjes

Wanneer de kerstfiguren klaar zijn, snijd of knip je de lege wc-rolletjes in tweeën of in drieën. Plak deze vervolgens achter je kerstfiguren en laat ze drogen. Tot slot kun je (als je een ster hebt gemaakt) met een doorzichtig touwtje aan de doos vastmaken.

zelf kerststal maken 2Als je hebt kun je er een kaarsje op een batterij inzetten voor het echte kerststal-effect. En als je de kerststal met stevige materialen hebt gemaakt, kunnen je kinderen er mee spelen en volgend jaar weer neerzetten.

 

 

 

Geef jouw reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *